5 razloga zašto Vaše dete treba da nauči da pliva

Prednosti plivanja su beskrajne, a vaše dete treba naučiti plivati što pre. Prskanje vodom u bazenu je jako zanimljivo deci. S obzirom da im je vreme provedeno u vodi uvek jako zabavno, poželjno je pokazati im i benefite koje to vreme donosi. Pozitivnih strana plivanja ima mnogo, i od velikog je značaja predstaviti ih detetu što ranije.

Naša Škola plivanja Obilićev venac radi sa decom uzrasta 4-12 godina.

Sigurnost na prvom mestu

Sva deca bi trebalo da nauče da plivaju od malih nogu. Voda nas okružuje, i plivačko umeće je neminovno. Uverenje da je vašem detetu prijatno u vodi i oko nje je od suštinskog značaja za njihovu sigurnost. Čak iako Vaše dete nije zainteresovano za takmičenje, naučiti ga plivanju je prosto jedna od osnovnih potreba posle hodanja. A ukoliko su zainteresovani za plivanje kao sport, onda to može biti samo benefit.

Sportski uspesi

Deca koja uživaju u plivanju mogu nastaviti sa dodatnim vodenim aktivnostima, kao što su konkurentsko ili timsko plivanje. Kada deca učestvuju u individualnim ili timskim sportovima u plivanju, dobijaju pozitivne mogućnosti za učenje sportskog umeća, rade na ostvarenju ciljeva i funkcionišu kao deo tima. Deca koja se bave tekućim praksama plivanja i sportskim događajima mogu fizički ojačati, a samim tim razvijaju pozitivne izglede i samopoštovanje što je krucijalno za svako biće.

Plivanje je neverovatan trening

Sport uključuje pomeranje više mišićnih grupa u intenzitetu kardio treninga. Četiri stila plivanja uključuju rad različitih mišićnih grupa. Često deca ali i odrasli plivaju kako bi redukovali svoju težinu. Ako uvedete Vašem detetu plivanje ranije, naučićete ga da promoviše zdrav život. Kada jednom nauči da pliva, bazen postaje nepresušan izvor rekreacije i aktivnosti.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, plivanje može pomoći u hroničnim bolestima i mentalnom zdravlju. Vežbanje bazirano na vodi, kao što je samo plivanje, poboljšava upotrebu zglobova pogođenih artritisom. Plivanje takođe oslobađa endorfine, što pomaže smanjenju depresije i poboljšanju raspoloženja.

Emocionalno zdravlje

A kada smo kod zdravlja, evo još jedne bitne stavke. Ohrabrivanje vašeg deteta da pliva takođe može poboljšati njegovo emocionalno zdravlje. Sam tok vode opušta mnogo, više no bilo koji drugi sport. A ta smirenost i relaksiranost kasnije pomažu u daljim radovima i zadacima.

Veština za ceo život

Kada Vaše dete

ovlada svim tehnikama plivanja, znate da ta veština ostaje sa njim celog života. Jednostavno je, što smo stariji najviše nam se savetuje plivanje za poboljšanje kvaliteta života. Plivanje utiče pozitivno na zglobove i istovremeno podstiče generalno raspoloženje kod čoveka.

Od suštinskog je značaja da svako dete nauči da pliva, a posebno da bude sigurno. Ali ima mnogo nivoa plivanja i koristi koje dolaze na putu. Predstavite plivanje svom detetu rano tako da steknu veštinu koja će im ujedno pružiti i uživanje. Takođe će im sigurno pomoći u poboljšanju njihovog ukupnog fizičkog i mentalnog zdravlja.

5 razloga zašto Vaše dete treba da nauči da pliva
5 razloga zašto Vaše dete treba da nauči da pliva