Škola plivanja Košutnjak plivačkog kluba Swim Way u saradnji sa Sportskom akademijom Senjak, radi sa decom uzrasta 4-15 godina.

U nastojanju da svojim polaznicima pružimo što bolje uslove za rad, a samim tim i da radimo na unapređenju plivačkog i rekreativnog sporta uopšte, pokrenuta je saradnja sa Sportskom akademijom Senjak. Saradnja u organizacionom smislu i razmena iskustava stručnog kadra rezultira odličnim uslovima za rad sa početnicima, kao i onima koji žele da koriguju i usavrše tehnike plivanja. Oba kluba raspolažu sportskim stručnjacima koji imaju ogromno iskustvo u radu sa najmlađima.

Rad je organizovan tako da su polaznici raspoređeni u grupe:

  • Neplivači
  • Poluplivači I
  • Poluplivači II
  • Plivači I
  • Plivači II

Svaka grupa ima posebno definisane ciljeve tj. precizno je definisano šta deca u kojoj grupi treba da savladaju. Standard koji primenjujemo za grupu Neplivači je 2 trenera na 8-10 polaznika, za grupu Poluplivači I je 2 trenera na 8-12 polaznika, i za ostale grupe je 1 trener 8-12 polaznika.

Škola plivanja Košutnjak

Grupa Neplivači odnosno obuka neplivača ima za cilj da se deca osposobe za samostalan i bezbedan boravak u vodi i da se u što većoj meri doprinese razvoju motorike. Uz poštovanje osnovnih didaktičkih principa i kroz igru, ceo program obuke neplivača je prilagođen deci već od 4 godine starosti. Metodika obuke je takva da se na samom početku rade vežbe za oslobađanje straha od vode (ukoliko postoji). Zatim vežbe privikavanja na vodu, zauzimanje bezbednog položaja u vodi i vežbe disanja, kako bi sam boravak u vodi deci bio što prijatniji.

Škola plivanja Košutnjak

Kada dete savlada pomenute vežbe, prelazi u sledeću grupu gde se rade osnove tehnika plivanja (vežbe disanja i noge kraul na stomaku i leđima). Postepeno se ubacuju vežbe zaveslaja i najčešća tehnika koja se prva savlada je leđni kraul. Zatim se prelazi na učenje tehnike kraul pa prsno i na kraju delfin.

Svaka naredna grupa podrazumeva složenije i motorički zahtevnije vežbe. Jako je bitno da se svi elementi postupno i pravilno savladaju kako bi se tehnika plivanja što pravilnije usvojila.

Prvi čas se radi testiranje polaznika i procena njegovog znanja plivanja. U zavisnosti od stepena njegovog znanja svrstava se u odgovarajuću grupu. Deca koja poseduju određeno znanje ili koja su već pohađala neku školu plivanja, radiće na korekciji i usavršavanju tehnika plivanja. Škola plivanja Košutnjak PK Swim Way radi sa decom uzrasta 4-14 godina. Postoji mogućnost i individualnog rada u dogovoru sa trenerima.

Pozovite nas i zakažite besplatan probni čas.

Kontakt telefoni:

060/654 8080 trener Dušan

060/490 9690 trener Đorđe