Programi plivačkog kluba Swim Way su:

Zašto je plivanje najbolja vežba?

Najpre, angažuje sve mišiće tela, a to pomaže da ostanemo u boljoj formi, budemo zdravi i zadovoljni svojom kilažom. Voda stvara veći otpor od vazduha, tako da u njoj moramo da se trudimo 12 puta više nego kada vežbamo na suvom. Zato plivanje jača mišiće tela čineći nas izdržljivijim, što pomaže u borbi protiv bolesti. Većina ljudi odustaje od vežbanja jer im neke vežbe brzo dosade, ali sa plivanjem gotovo da nema tih problema. Ono ne može da vam dosadi, a njegove prednosti su mnogobrojne.

Plivanje je sjajna aerobna vežba, pa ćete njome definitivno ojačati srce, ukoliko se njime budete bavili neko duže vreme.

Intenzivno plivanje može biti veoma zahtevna aktivnost za Vaše mišiće – a to je dobra stvar! Naravno, možda ćete se osećati iscrpljeno posle dugog plivanja, ali ćete definitivno osećati kako Vam vremenom mišići jačaju. A snažniji mišići će Vam sigurno pomoći u mnogo drugih aktivnosti pa čak i u obavljanju onih svakodnevnih.

Jedna od najboljih stvari vezana za plivanje je da je ono prikladno skoro za svakog. U poređenju sa drugim popularnim letnjih aktivnostima, poput trčanja, vožnje bicikla, veslanja ili igranja tenisa, plivanje ne izlaže stresu zglobove i kosti. Plivanjem se istovremeno koriste i ruke i noge, što povećava kapacitet pluća. Kada ste u vodi, Vaše telo postaje lakše, tako da suštinski morate da nosite samo mali deo Vaše težine.