Već je poznato da pola sata vežbanja u vodi ima isti učinak kao dva sata vežbanja na suvom. Proces trošenja masnih naslaga se ubrzava tako da i kilogrami nestaju brže. Nema potrebe čekati leto da bi otišli na bazen jer akvabik možemo upražnjavati u svakom godišnjem dobu. Akvabik odnosno aerobik u vodi je poslednjih godina postao jako popularan najverovatnije i zbog činjenice što se u vodi vežba neuporedivo efikasnije nego na suvom. Samim tim se i telesna težina brže smanjuje i telo se više zateže.

Reč Aqua-aerobic predstavlja spoj reći aqua lat. voda, i aerobic-acro – vazduh, što znači vežbanje u vodi aerobnog karaktera (intenziteta). Akvabik je pre svega nastao kao vid vežbanja i oporavka posle lakših i težih telesnih povreda. U početku su to bili pokreti lakšeg intenziteta prevashodno namenjeni starijima. Kasnije je proširen spektar i intenzitet rada. Ubačena je i muzika, a takođe su uzeti pokreti i rekviziti iz raznih drugih oblika vežbanja. Na treninzima akvabika su zastupljene vežbe koje će aktivirati muskulaturu celog tela, podići kondiciju i pospešiti topljenje viška masnoća, te zategnuti telo. I na kraju tu su vežbe istezanja koje daju poželjnu gipkosti i deluju opuštajuće na celo telo.

Akvabik je idealan oblik vežbanja za osobe koje imaju problema sa zglobovima ili bolovima u kostima. Preporučuje se kako ženama, tako i muškarcima u bilo kom dobu, deci u razvoju, trudnicama i osobama koje imaju problema sa leđima. Kao što smo rekli, akvabikom se pokreću sve grupe mišića, učvršćuje se i oblikuje telo, a što je najbolje osobe sa viškom kilograma mogu bez problema vežbati jer ova vrsta aktivnosti ne zahteva prethodnu fizičku spremnost.

Akvabik (Aquabic) je aerobni trening u vodi namenjen kako mlađim, tako i starijim vežbačima, koji se izvodi uz pratnju muzike. Voda je veoma pogodna sredina za razvoj fleksibilnosti i pokretljivosti jer umanjuje opterećenje na zglobovma pri izvođenju vežbi i zahvaljujući tome što brzo hladi telo, pri vežbanju u vodi vežbači se manje zamaraju. Otpor koji voda pruža pri izvođenju pokreta pojačava kontrakciju mišića i usporava pokret, što daje mogućnost za preciznije i pravilnije izvođenje pokreta.Terapeutsko dejstvo vode posprešuje bolju cirkulaciju i nakon vežbanja u vodi telo je relaksirano.

I na kraju uz aqua-aerobik (akvabik) ćete se opustiti i sigurno dobro zabaviti!

 

Termini:

UTORAK od 20:45h

ČETVRTAK od 20:45h

NEDELJA od 18h

Bazen OŠ “Kralj Petar Prvi”, Maršala Birjuzova 43 (blizu garaže Obilićev venac) Stari grad

Temperatura vode 28-29 stepeni C.

Cena 12 termina 3500,00 rsd, 8 termina 2500,00 rsd.

Pozovite nas i dođite na BESPLATAN probni trening!

Kontakt telefon:

064/165 0687 trener Sanja

 

Akvabik, Aquabic, Stari grad, Dorcol